Eetclub 2018-2019


Eetclub zoekt aanschuivers

Genieten van een maaltijd en gezelschap? De Eetclub gaat komende zondag weer van start en kan nog wel wat aanschuivers gebruiken.
De Eetclub is gericht op mensen voor wie het houden van een maaltijd met elkaar minder vanzelfsprekend is. Leeftijd speelt geen rol. Iedereen die het idee om zelf niet te hoeven koken aantrekkelijk vindt, is van harte welkom. Wel wordt gevaagd om zich van tevoren aan te melden zodat de kookploeg weet op hoeveel mensen gerekend kan worden. Dat kan via email: info@eetclubaalsmeer of telefonisch 06 33673053.

De Eetclub bevindt zich in de Hortensialaan 55 (ingang Dagcentrum Ons Tweede Thuis). De start is om 18.00 uur en het eindigt om ongeveer 19.30.
Op de website www.eetclubaalsmeer.nl is meer informatie te vinden. Vanaf heden staat de Eetclub weer één keer per maand op de agenda.

Foto: Het kookteam met Annemieke, Astrid en Toine is er klaar voor (Foto Eetclub Aalsmeer)

Kerst 2014

Kranten artikelen


Eetclub voorziet in behoefte
22 januari 2014


Bij de vaste bezoekers staat het steevast in de agenda. Elke derde zondag van de maand aanschuiven in de bovenzaal van De Oude Veiling voor een lekkere maaltijd en gezelschap. Het wordt georganiseerd door de Aalsmeerse CAMA Gemeente (ACG).

Afgelopen zondag was de eerste editie van 2014 en mocht de organisatie zich verheugen in een goede en gevarieerde opkomst. Het gezelschap, bestaande uit zo'n 25 mensen, zorgde direct voor een warme ontspannen sfeer. Kinderen met ouders, jong volwassenen, senioren. Afkomstig uit alle windstreken.

Vrijgevigheid aanstekelijk

Toepasselijk was dat ook de maaltijd van internationale allure was. Chili con carne in combinatie met Afrikaanse kokosrijst en kip uit de oven. Genoeg voor iedereen en zeer smakelijk. Bijzonder was dat het Afrikaanse deel van de maaltijd afkomstig was van een van de vaste bezoekers van De Eetclub. Vrijgevigheid werkt blijkbaar aanstekelijk. Voor deze avonden wordt geen vaste prijs berekend. Wie wil en kan, mag een bijdrage in het spaarvarken doen.

Vanavond is er tussen de bedrijven door tijd voor wat afleiding. Er worden spreekwoordpuzzels uitgedeeld waar men met elkaar mee aan de slag kan. Met de tafelgenoten uitvissen wat er volgende maand op het menu staat. Zonder het direct te verklappen: de uitkomst is een echt winters kostje.

Nawerk

Na het kopje koffie of thee gaan de meesten weer huiswaarts. ‘Boer zoekt vrouw’ lonkt namelijk. Voor de organisatie is het ook een mooie tijd om af te sluiten. Er valt namelijk nog flink wat nawerk te doen. Borden, pannen en bestek verdwijnen in kratten en worden elders weer afgewassen.

De volgende avonden staan gepland op 16 februari, 16 maart, 20 april en 18 mei. Vanaf 17.45 uur kan men binnen lopen bij De Oude Veiling en de trap naar boven nemen. De organisatie vindt het fijn om te weten op hoeveel eters ze kan rekenen. Aanmelden kan via info@eetclubaalsmeer.nl of 06 33673053. Meer info is te vinden op www.eetclubaalsmeer.nl

(Foto: Arjen Vos, vosfotografie.nl)

Gratis eten bij de Eetclub
12 november 2013

Ook dit jaar staan de Annemiekes weer garant voor een heerlijke warme maaltijd
AALSMEER - De Eetclub is aan haar tweede seizoen begonnen.Komende zondag 18 november gaan de deuren van restaurant de Oude Veiling in de Marktstraat opnieuw open voor iedereen die voor z'n gevoel te vaak alleen is en graag, gezellig met anderen, een warme maaltijd nuttigt. De zaal gaat open om 17.30 uur en rond 18.00 uur wordt de maaltijd geserveerd. De toegang is gratis. De Aalsmeerse CAMA Gemeente organiseert het evenement. Er zijn tussen nu en eind mei Eetclub-avonden ingepland op elke derde zondag van de maand. In december komt de Eetclub op kerstavond bij elkaar. Er wordt gerekend op dezelfde ruime belangstelling als vorig jaar. Voor meer informatie en aanmelding bel 06-33673053.


(Foto: Arjen Vos, vosfotografie.nl)